Matematik

Multiplicitet - hvorfor?

30. oktober 2012 af abekattencph91 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

En der kan uddybe multiplicitet for mig?
Jeg er klar over polynomiet

(x+1)^2(x^2+1)

Har rod -1 med multiplicitet 2.


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. oktober 2012 af SuneChr

Rod med multiplicitet vil sige antallet af identiske rødder.

(x + 1)4·(x - 13)3 = 0      har rødderne x = - 1 med multiplicitet 4

    og                                               x =   13 med multiplicitet 3

Man vil gerne have, at 7.gr. polynomiet således har 7 reelle rødder.


Svar #2
30. oktober 2012 af abekattencph91 (Slettet)

Det er jeg klar over. Men må have misforstået noget for, i mit hoved burde

(x+1)^2(x^2-1)

også have -1 med multiplicitet 2.
Kan du uddybe?


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. oktober 2012 af SuneChr

# 0 korrekt.

x2 + 1 = 0    har to komplekse rødder

# 2    (x + 1)3(x - 1) = 0


Svar #4
30. oktober 2012 af abekattencph91 (Slettet)

Sry er helt tabt her.
Men du siger begge udtryk har -1 rod og multiplicitet to?


Brugbart svar (0)

Svar #5
30. oktober 2012 af SuneChr

# 2     x = - 1    har multiplicitet 3

# 0     x  = - 1   har multiplicitet 2


Svar #6
30. oktober 2012 af abekattencph91 (Slettet)

Tak


Brugbart svar (0)

Svar #7
30. oktober 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Polynomiet

(x+1)2·(x2-1) = (x+1)3·(x-1)

har x = -1 som rod med multiplicitet 3, og det har x = +1 som rod med multiplicitet 1.


Skriv et svar til: Multiplicitet - hvorfor?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.