Matematik

Isolering af x.

30. oktober 2012 af Nico6223 (Slettet) - Niveau: C-niveau

6x-3y+2=6x  -2
                3y
                
Kan nogen venligt vise mig hvordan regner dette stykke ud, og forklare hvorfor man gør de forskellige udregninger mh til at løse stykket. Jeg bliver nemlig selv meget forvirret når jeg når til brøkken.

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. oktober 2012 af Andersen11 (Slettet)

Jeg formoder, at det er

6x -3y + 2 = (6x -2)/(3y)  

Så har man

(6x -2) - (6x -2)/(3y) = 3y -4 , eller

(6x -2)·(1 - 1/(3y)) = 3y -4 , dvs

6x -2 = (3y -4)·3y/(3y -1) = 3y -9y/(3y-1)

Isoler nu x til sidst.


Skriv et svar til: Isolering af x.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.