Matematik

ligning

31. oktober 2012 af Yusuf123 (Slettet)

er der ikke en der kan hjælpe..
Det er kun nummer 2.

Vedhæftet fil: Udklip.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
31. oktober 2012 af Andersen11 (Slettet)

Benyt tangentligningen for funktionen f(x) i punktet (x0 , f(x0))

y = f '(x0) · (x - x0) + f(x0) .

Her drejer det sig om tangenten til grafen for funktionen

f(x) = √x + 2x -3

hvor x0 = 1 .

Differentier funktionen og beregn f(1) og f '(1) og indsæt i tangentligningen.


Svar #2
31. oktober 2012 af Yusuf123 (Slettet)

y = f '(1) (x - 1) + f(1)

f '(x) = x - 1/√x) + 2

f '(1)= 1 -1/(2√1)+2

?? er det rigtigt


Brugbart svar (0)

Svar #3
31. oktober 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Du har ikke differentieret f(x) korrekt.

f '(x) = 1/(2·√x) + 2


Svar #4
31. oktober 2012 af Yusuf123 (Slettet)

f'(x) = 1/(2•√x) + 2
f '(1)= 1 -1/(2√1)+2
f’(1) ≈2,5       Nu mangler jeg bare at beregne f(4) ved at indsætte 4 i stedet for x i? right??


Svar #5
31. oktober 2012 af Yusuf123 (Slettet)

f(x)= √x+2x-3
f(1)= √2.5+2*2,5-3≈3,581139


Svar #6
31. oktober 2012 af Yusuf123 (Slettet)

y = f '(1) (x - 1) + f(1)
y = 2.5 (x - 1) + 3,581139
y = 2.5x - 2.5 + 3,581139
y = 2,5•x+1,081139

sådan (:


Brugbart svar (0)

Svar #7
31. oktober 2012 af Andersen11 (Slettet)

#4

Jeg ved ikke, hvor dette kommer fra: f '(1)= 1 -1/(2√1)+2

Det er korrekt, at f '(1) = 5/2 .

Hvorfor taler du om at beregne f(4) ?


Brugbart svar (0)

Svar #8
31. oktober 2012 af Andersen11 (Slettet)

#5

Det er helt i skoven. Indsæt x = 1 i forskriften

f(x) = √x + 2x -3

Det ser ud, som om du beregner f(2,5) .

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #9
31. oktober 2012 af Andersen11 (Slettet)

#6

Nej. Se #5.


Svar #10
31. oktober 2012 af Yusuf123 (Slettet)

det med 4 var en fejltagelse.
kan du ikke prøve skrive det rigtige ned


Brugbart svar (0)

Svar #11
31. oktober 2012 af Andersen11 (Slettet)

#10

Man skal beregne f(1) og f '(1). Du har allerede beregnet f '(1) ; tilbage er så at beregne f(1) ved at indsætte x = 1 i forskriften for f(x) .


Svar #12
31. oktober 2012 af Yusuf123 (Slettet)

f(1)= √2.5+2*2,5-3≈3,581139

Således??


Brugbart svar (0)

Svar #13
31. oktober 2012 af Andersen11 (Slettet)

#12

Nej. Du bliver ved med at indsætte x = 2,5 . Du skal indsætte x = 1 i forskriften for f(x), dvs.

f(x) = √x + 2x -3, så

f(1) = √1 + 2·1 - 3 = ...


Svar #14
31. oktober 2012 af Yusuf123 (Slettet)

f(x)= √x+2x-3
f(1)= √1+2*1-3≈0
y = f '(1) (x - 1) + f(1)
y = 2.5 (x - 1)+ 0
y = 2.5x - 2.5 + 0

y=2,5x-2,5

sådan! :)

rigtigt igååås :(


Brugbart svar (0)

Svar #15
31. oktober 2012 af Andersen11 (Slettet)

#14

Ja, men lad være med at bruge tegnet ≈ , når der menes = . Tegnet ≈ betyder "tilnærmelsesvis lig med", og det er der jo ikke tale om her.


Svar #16
31. oktober 2012 af Yusuf123 (Slettet)

Self. ikke. Det er wordmat. Jeg retter på det.
Men tak for at have rettet en meget dum fejl, hvor jeg blev ved med at indsætte 2,5 :D hehe


Skriv et svar til: ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.