Matematik

hjææælp

31. oktober 2012 af pleasehjælpmig (Slettet)

Hvor langt kan man se til alle sider fra en luftballon, som er 1 km over jordoverfladen? (jorden regnes for en kugle med radius 6371 km) 

please hjælp mig??? 

tak på forhånd :-)


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. oktober 2012 af Andersen11 (Slettet)

Lav en tegning. Jorden antages at være kugleformet. Synslinien fra ballonen til den fjerneste afstand vil være tangent til kuglen. Benyt Pythagoras til at beregne den søgte afstand.


Brugbart svar (0)

Svar #2
31. oktober 2012 af 123434 (Slettet)

Hyp=6371 km

Kat=1 km

Brug pytagoras.


Brugbart svar (0)

Svar #3
31. oktober 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Det er ikke korrekt. Lav en tegning og få overblik.

Den ene katete er 6371km. Hypotenusen er 6371+1 = 6372km. Beregn nu den anden katete ved at benytte Pythagoras.


Svar #4
31. oktober 2012 af pleasehjælpmig (Slettet)

Er den ene katete ikke 6371 og den anden 6371+1 og så er det hypotenusen som jeg skal regne ud ved at benytte pythagoras?? 


Brugbart svar (0)

Svar #5
31. oktober 2012 af Andersen11 (Slettet)

#4

Nej. Genlæs svaret i #3. Og lav så den tegning.


Skriv et svar til: hjææælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.