Matematik

Nulreglen?

31. oktober 2012 af LeylaDogan (Slettet) - Niveau: A-niveau
Hej allesammen:)
Jeg sidder med en opgave, jeg ikke rigtig kan løse. Håber I kan hjælpe mig.
Opgaven lyder sådan: brug nulreglen ved løsning af hver af ligningerne:
a) 3x*(x-5)^2=2*(x-5)^3

Brugbart svar (0)

Svar #1
31. oktober 2012 af Andersen11 (Slettet)

Saml alle led på den ene side og sæt fælles faktorer uden for parentes. Benyt så nulreglen.


Brugbart svar (0)

Svar #2
31. oktober 2012 af Andersen11 (Slettet)

Af

3x·(x-5)2 = 2·(x-5)3 ,

fås

3x·(x-5)2 - 2·(x-5)3 = 0 , så

(x-5)2·(3x-2x+10) = 0 , eller

(x-5)2·(x+10) = 0


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. november 2012 af Andersen11 (Slettet)

#0

Rødderne aflæses direkte af faktoriseringen og ved benyttelse af nulreglen:

(x-5)2·(x+10) = 0 ⇒

x-5 = 0 ∨ x+10 = 0


Skriv et svar til: Nulreglen?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.