Matematik

rødder i polynomier

01. november 2012 af caca1 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hjælp søges!

Hvor mange rødder har et faktoriseret polynomium som dette, og hvordan kan man se det?

f(x)=(x-3)·(x^2-2x+3)

På forhånd tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. november 2012 af PeterValberg

Du finder rødderne ved at løse ligningen:  f(x) = 0

(x - 3)(x2 - 2x + 3) = 0

brug "nulreglen"

(x - 3) = 0   ∨  (x2 - 2x + 3) = 0

...... mellemregninger.....

x = 3  

hvilket er den eneste rod, da andengradsligningen ingen rødder har:

d = (-2)2 - 4·1·3 = -8   (altså mindre end nul)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. november 2012 af mathon

polynomiet

       f(x) = (x-3)·(x2-2x+3)
                                         hvor x2-2x+3>0    
                                                                 da a>0 og d<0

       har kun èn rod
                               x = 3


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. november 2012 af mathon

supplement
 


Skriv et svar til: rødder i polynomier

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.