Matematik
Sandsynlighed
19. september 2005 af
Niels (Slettet)
Hej, skal lige have genopfriste min sandsynlighedsregning så vil gerne have lidt hjælp til nedenstående.
En pose indeholder 2 hvide og 2 sorte kugler (pose 1). En anden pose indeholder 2 hvide og 4 sorte (pose 2).
A. Hvis én kugle udtages af hver pose, hvad er da sandsynligheden for at de 2 kugler vil være af samme farve?
Jeg lader som om vi har en pose (ved ikke om man kan dette).
Sort-Sort bliver: (6/10)^2=9/25
Hvid-hvid bliver: 4/10^2=4/25
Samlet bliver 13/25=52%.
B. Hvis én af poserne udtages tilfældigt, og én kugle tages op af den, hvad er da sandsynligheden for at det bliver en hvid kugle?
Sandsynligheden for en hvid må være 4 ud af de 10 kugler. Dvs. 4/10 = 40%.
En pose indeholder 2 hvide og 2 sorte kugler (pose 1). En anden pose indeholder 2 hvide og 4 sorte (pose 2).
A. Hvis én kugle udtages af hver pose, hvad er da sandsynligheden for at de 2 kugler vil være af samme farve?
Jeg lader som om vi har en pose (ved ikke om man kan dette).
Sort-Sort bliver: (6/10)^2=9/25
Hvid-hvid bliver: 4/10^2=4/25
Samlet bliver 13/25=52%.
B. Hvis én af poserne udtages tilfældigt, og én kugle tages op af den, hvad er da sandsynligheden for at det bliver en hvid kugle?
Sandsynligheden for en hvid må være 4 ud af de 10 kugler. Dvs. 4/10 = 40%.
Svar #1
19. september 2005 af LanioX (Slettet)
Sandsynligheden for sort/sort bliver 2/4 * 4/6 = 8/24 = 1/3.
Sandsynligheden for hvid/hvid bliver 2/4 * 2/6 = 4/24 = 1/6
Den samlede sandsynlighed bliver 1/6 + 1/3 = 3/6 = 1/2
Du glemmer i din udregning at der skal tages en bold fra hver pose! Det gør en forskel kuglerne er fordelt i to poser, når der skal tages en fra hver.
Her skal du igen huske at de er i to poser!
Sandsynligheden for at få pose 1 er 1/2 og sandsynligheden for at få en hvid i pose et er 2/4 = 1/2, så sandsynligheden for at få en hvid bold fra pose 1 er 1/4. Sandsynligheden for at få en hvid bold fra pose 2 er 1/2 * 2/6 = 2/12 = 1/6.
Den samlede sansynlighed for at få en hvid bold er så 1/4 + 1/6 = 10/24 = 5/12 (som er større end dine 40%)
Sandsynligheden for hvid/hvid bliver 2/4 * 2/6 = 4/24 = 1/6
Den samlede sandsynlighed bliver 1/6 + 1/3 = 3/6 = 1/2
Du glemmer i din udregning at der skal tages en bold fra hver pose! Det gør en forskel kuglerne er fordelt i to poser, når der skal tages en fra hver.
Her skal du igen huske at de er i to poser!
Sandsynligheden for at få pose 1 er 1/2 og sandsynligheden for at få en hvid i pose et er 2/4 = 1/2, så sandsynligheden for at få en hvid bold fra pose 1 er 1/4. Sandsynligheden for at få en hvid bold fra pose 2 er 1/2 * 2/6 = 2/12 = 1/6.
Den samlede sansynlighed for at få en hvid bold er så 1/4 + 1/6 = 10/24 = 5/12 (som er større end dine 40%)
Skriv et svar til: Sandsynlighed
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
