Matematik

Sinuskurve

01. november 2012 af lotte14 (Slettet) - Niveau: A-niveau
Hej jeg har brug for lidt hjælp til den sidste opgave. Men opgaven hedder
En funktion er givet ved regneforskriften f(t)=2,5*sin(3,5t+4)+2

A hvilken vandret linje ligger midt i sviningen
Svar det er 2
B bestem svingningenstiden
Svar 2*pi/3,5=1,795195802
C bestem de værdier af t hvor der er bølgedal
Hvordan regner jeg spørgsmål c

Vil gerne have forklaring med
Mange tak på forhånd

Brugbart svar (0)

Svar #1
01. november 2012 af peter lind

midt i linjen 2A men du har måske skrevet forkert.

løs ligningen sin(3,5t+4)=-1


Svar #2
01. november 2012 af lotte14 (Slettet)

Jeg bliver lige til at spørge hvorfor mener du jeg har skrevet forkert

Brugbart svar (0)

Svar #3
01. november 2012 af peter lind

Fordi du i definitionen af funktionen skriver 2A medens du i besvarelsen har  2B


Brugbart svar (0)

Svar #4
01. november 2012 af hesch (Slettet)

#2:  Hvis du nu anvendte punktum og kolon i dit #0, så misforstås din tekst ikke så let.

Det du mener er  "2.  A: "


Brugbart svar (0)

Svar #5
01. november 2012 af hesch (Slettet)

f(t)=2,5*sin(3,5t+4)+2

sin(x) har et mininimum for x= 3/4*2π = 3/2*π  ⇒

Andre minima ( hedder det vist ) har positioner i  3/2*π ± n*2π,  n∈ N+

Så du sætter (3,5t+4) = 3/2*π ± n*2π  og isolerer t.

 


Svar #6
01. november 2012 af lotte14 (Slettet)

Tak

Skriv et svar til: Sinuskurve

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.