Matematik

% af?

01. november 2012 af askougaarda (Slettet)

Hej 

 

Jeg har 25 felter, og jeg skal tegne 96% af de felter røde.

 

Hvordan finder jeg ud af hvor mange felter jeg skal tegne?

 

Hilsen en pige i 7 klasse.


Brugbart svar (1)

Svar #1
01. november 2012 af Andersen11 (Slettet)

Beregn 1% af antallet ved at dividere antallet med 100 . Beregn så 96% ved at gange dette resultat med 96.

Eller bemærk, at 1 felt udgør 1/25 = 4/100 = 4% af det samlede antal felter.


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. november 2012 af SuneChr

25 felter svarer til 100%

1 felt svarer til 4%

24 felter svarer til (100 - 4)%


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. november 2012 af mathon

eller skrevet

                100% = 25 felter

                   4%  = 1 felt

                                                 når 96% skal være røde
                                       skal
                                                 4% ikke farves    dvs 1 felt = 4% skal ikke farves
 

                                                 24 felter skal farves


Skriv et svar til: % af?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.