Matematik

Ensvinklede trekanter

01. november 2012 af Puppeteer (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hejsa. Jeg har fået denne opgave og jeg er simpelthen helt lost. Nogle, der er søde at hjælpe?
Opgaven er således: "Trekanterne ABC og QPQ er ensvinklede. Bestem længderne af siderne AB og PQ."
Jeg har taget et billede af selve trekanterne (som desværre blev lidt utydeligt), ellers så er de givne længder også her.
AC=3.25
CB=4.19

OP=11.03
OQ=7.29
Håber nogle kan hjælpe mig!

Vedhæftet fil: IMG_6140.jpeg

Brugbart svar (2)

Svar #1
01. november 2012 af Andersen11 (Slettet)

I ensvinklede trekanter er forholdet mellem ensliggende sider konstant. Benyt, at siderne AC og OQ er ensliggende til at beregne skalaforholdet, og beregn så de to ukendte sider.


Brugbart svar (1)

Svar #2
01. november 2012 af littlejimmy (Slettet)

Egentlig bare et link som tilføjelse til Andersen111's kommentar:

http://da.wikipedia.org/wiki/Ensvinklede_trekanter


Svar #3
01. november 2012 af Puppeteer (Slettet)

Mange tak for hurtigt og præcist svar :)!


Skriv et svar til: Ensvinklede trekanter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.