Kemi

pH og puffersystemer

01. november 2012 af Nanzee (Slettet)

Jeg mangler virkelig hjælp til følgende opgaver i ISIS Kemi B:

Opgave 35.5:

To glas indeholde opløsninger af syrer i vand, og begge opløsninger har pH = 2,0. Den ene opløsning indeholder saltsyre, og den andne indeholder flussyre (HF). Beregn syrernes koncentrationer. 

 

 

 

Opgave 36.1:

Hvordan ser de tre generelle formler ud med pcB i stedet for -log(cB)? 

- Jeg tror måske jeg har noget til den, men jeg er ikke helt sikker.

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
02. november 2012 af mathon

 

             fortyndet HCl er 100% ioniseret da pK(HCl) = -7

                      [H3O+] = cs = 10-pH M = 10-2,0 M = 0,01 M

 

             fortyndet HF er delvis ioniseret da pK(HF) = 3,14

                   
                         [H3O+]2
                      --------------- = Ks
                      cs - [H3O+]


                         10-2pH
                      --------------- = 10-pKs
                      cs - 10-pH


                         10-4
                      --------------- = 10-3,14
                      cs - 10-2

 

                      cs = (10-2 + 103,14-4) M

                      cs = 0,148 M

 

                        


Brugbart svar (1)

Svar #2
02. november 2012 af mathon

stærk base
                                  pOH = -log(cb) = pcb

                                  pH = 14 - pcb

 

middelstærk base

                                                       (-kb+√(kb2+4kb·cb))
                                pH = 14 + log (------------------------)
                                                       (              2              )

 

svag base
                               pOH = (1/2)·(pkb - log(cb))    

                               pOH = (1/2)·(pkb + pcb)   

                               pH = 14 - (1/2)·(14-pks + pcb)

                               pH = 7 + (1/2)·(pks - pcb)


Svar #3
02. november 2012 af Nanzee (Slettet)

Tusinde tak for hjælpen!


Skriv et svar til: pH og puffersystemer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.