Matematik

Tangent

01. november 2012 af matematiklytter (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej :-)

Er denne opgave korrekt lavet?

f(x) = 2x3 + x2 – x + 1

Bestem ligningen for tangenten til grafen for f gennem P (2; f(2)).

f(2) = 2 * 23 + 22 – 2 + 1

f(2) = 16 + 4 – 2 + 1

f(2) = 19

(2; 19)

f’(x) = 3 * 2x3 – 1 + 2 * x2 – 1 – 1

f’(x) = 6x2 + 2x – 1

f’(2) = 6 * 22 + 2 * 6 – 1

f’(2) = 35

a = 35

y = ax + b

19 = 35 * 2 + b

19 = 70 + b

19 – 70 = 70 – 70 + b

– 51 = b

y = 35x – 51


Brugbart svar (1)

Svar #1
01. november 2012 af Andersen11 (Slettet)

Ja, det ser rigtigt ud, men sørg for at skrive forklaring til.


Svar #2
01. november 2012 af matematiklytter (Slettet)

Først finder jeg y. Så differentierer jeg funktionen, så jeg kan finde a. Derefter benytter jeg mig af den fundne y og a til at komme frem til b, så jeg kan færdiggøre min forskrift.

Er det ikke noget i den stil, hvis det lige bliver finpudset?


Brugbart svar (1)

Svar #3
01. november 2012 af s2000 (Slettet)

Ja sørg for en forklaring, det skal man altid lave.
Den er rigtig. 


Svar #4
01. november 2012 af matematiklytter (Slettet)

Mange tak for hjælpen!! :-))

 


Skriv et svar til: Tangent

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.