Matematik

integralregning

02. november 2012 af benjaminlund (Slettet) - Niveau: B-niveau

den hastighed hvormed antallet af rødspætter ændrer sig er givet ved

f(x)=4200*e^-3x

 

hvormeget voksede antallet af rødspætter i løbet af de første to år?  facit siger:   6300

 

hvor lang tid går der, før antallet af rødspætter er vokset med i alt 12000  facit siger ca. 6,5

 

jeg bliver ved med i den første opgave at få 1396. hvad gør jeg galt?


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. november 2012 af Andersen11 (Slettet)

Det er meget nemmere at forklare, hvad du gør galt, hvis du forklarer i detaljer, hvad du faktisk har gjort.


Svar #2
02. november 2012 af benjaminlund (Slettet)

jeg integrerede funktionen med grænserne 0 og 2


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. november 2012 af Andersen11 (Slettet)


Svar #4
02. november 2012 af benjaminlund (Slettet)

er det ike det samme jeg har skrevet?


Svar #5
02. november 2012 af benjaminlund (Slettet)

har du tænkt dig at spille smart, eller vil du hjælpe mig med at regne den?


Brugbart svar (0)

Svar #6
02. november 2012 af Andersen11 (Slettet)

#4

I #0 skrev du funktionen som

f(t) = 4200·e-3t .

Jeg gjorde opmærksom på, at funktionen i en opgave fundet på nettet med nøjagtigt samme indhold er defineret

f(t) = 4200·e-0,3t

og med det funktionsudtryk finder man din facitlistes svar, hvilket du jo selv kan eftervise ved at benytte din beskrevne fremgangsmåde på dette funktionsudtryk.

Der er ikke tale om at spille smart. Jeg gør dig opmærksom på, at du måske ikke benytter det korrekte funktionsudtryk. Der er en faktor 10 i eksponenten til forskel mellem de to udtryk.


Svar #7
02. november 2012 af benjaminlund (Slettet)

undskyld, det er min fejl.

 

Men den stod faktisksom jeg har skrevet den i min bog, men godt du viste mig den rigtige.

 

 

tak :)


Skriv et svar til: integralregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.