Matematik

Sin/cos/tan

02. november 2012 af Mumi95 (Slettet)

Den sorte klat skal forestille en gynge, der hænger i et 2.7 meter langt reb. I det viste øjeblik er gyngen 0.8 meter over sin laveste position.

Hvor stor e vinklen v? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. november 2012 af CuoOOoooO (Slettet)

 .. har du glemt en vedhæftning?


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. november 2012 af SuneChr

Der må være tale om et cirkeludsnit med rebets længde som radius og pilhøjde 0,80 m

p = r·(1 - cos(v/2))    p er pilhøjden og v udsnitsvinklen.


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. november 2012 af hesch (Slettet)

Jeg har lavet en tegning, som jeg tror det må se ud.

Trekantens nederste hjørne gyngens position i laveste position. Højre hjørne er gyngens position 0,8 meter over laveste position.

2,7m - 0,8m = 1,9m

v = arccos( 1,9m / 2,7m )

 

Vedhæftet fil:scan_002.pdf

Skriv et svar til: Sin/cos/tan

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.