Matematik

Hjælp !!

02. november 2012 af Leif15 (Slettet) - Niveau: C-niveau

En eksponentiel voksende funktion f(x) = b*a^x har en fordoblingskonstant på 10 dage og f(0) = 300.

a) Bestem a og b.
b) Hvor mange procent vokser f(x) pr. dag?
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. november 2012 af mathon

  

                 f(x) = b·ax = b·2x/X2 = b·(21/X2)x = (21/10)x = 300·1,07177x      når x regnes i dage

                 f(1) = 300·1,071771 = 321,532

   relative vækst

                 Δf(x) / x = 21,532/300 = 0,07177 = 7,177%

hvilket også ses direkte af fremskrivningsfaktoren 1,07177 = 1 + r = 1 + 0,07177 = 100% + 7,177%

 
 

 


Skriv et svar til: Hjælp !!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.