Matematik

LOGARITMER!:(

02. november 2012 af ejejejej (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej

Er der nogen, der kan hjælpe  mig med logaritmer? Det er i en aflevering. Det drejer sig om følgende:

Vælg et tal, udregn en potens, hvor grundtallet er 10, og det tal som du valgte er eksponent, og tag eksponenten af det nye tal. Hvad får du?

 

Hvis jeg eksempelvis har valgt tallet 16, skal jeg så under det der er markeret med fed, tage eksponenten af 16 el. 10, da jeg mener, det drejer sig om 10-talslogaritmen?

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
02. november 2012 af SuneChr

y = log x    ⇔    x  =  10y

 


Svar #2
02. november 2012 af ejejejej (Slettet)

Ja, men skal der ikke stå:

log(10^x) = x    og      10^log(x)   =   x

?


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. november 2012 af peter lind

Jeg kan ikke se det har noget med logaritmer at gøre. Jeg er ikke sikker på hvad der menes med "tag eksponenten af det nye tal" Det betyde  (10x)x eller muligivis 1010^x


Svar #4
02. november 2012 af ejejejej (Slettet)

Okay:) Men hvad menes så med grundtallet 10?


Brugbart svar (0)

Svar #5
02. november 2012 af peter lind

Det betyder at det er 10, der indgå som angivet i #3


Brugbart svar (0)

Svar #6
03. november 2012 af SuneChr

# 0   Uklart spørgsmål - diffust svar. Sådan er det. Gælder for øvrigt for mange brugere herinde.

Man får dén vare, man be'r om .


Skriv et svar til: LOGARITMER!:(

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.