Matematik

Nulreglen!!

02. november 2012 af LeylaDogan (Slettet) - Niveau: A-niveau
Hej allesammen:) Jeg sidder med en opgave, jeg ikke rigtig kan løse. Håber I kan hjælpe mig. Opgaven lyder sådan: brug nulreglen ved løsning af hver af ligningerne: x^2*(x^2+4)+3*(x^2+4)=0

Brugbart svar (0)

Svar #1
02. november 2012 af Andersen11 (Slettet)

Faktoriser ved at sætte den fælles faktor (x2+4) uden for parentes:

(x2+4)(x2+3) = 0

og brug så nulreglen.

Hver faktor er altid positiv.


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. november 2012 af SuneChr

Er dette ligningen?

x4 + 7x2 + 12  =  0

Det er umiddelbart klart, at der ingen løsninger, indenfor R er, da venstresiden altid > 0

Men derimod fire komplekse rødder.


Svar #3
02. november 2012 af LeylaDogan (Slettet)

#2 det forstår jeg ikke

Svar #4
02. november 2012 af LeylaDogan (Slettet)

Nej det er ligningen: x^2*(x^2+4)+3*(x^2+4)=0

Brugbart svar (0)

Svar #5
02. november 2012 af Andersen11 (Slettet)

#3

For alle x er både x2 og x4 ≥ 0. Derfor er x4 + 7x2 ≥ 0 for ethvert x. Lægger man yderligere 12 til, er det klart, at x4 + 7x2 + 12 er positivt for ethvert x.


Brugbart svar (0)

Svar #6
02. november 2012 af Andersen11 (Slettet)

#4

Den ganges jo netop ud til

x4 + 7x2 + 12  =  0

Den kan også faktoriseres som vist i #1 . Da x2+4 > 0 og x2+3 > 0 for alle x, er det klart, at ligningen ikke har nogen reelle løsninger.


Brugbart svar (0)

Svar #7
03. november 2012 af Krabasken (Slettet)

Hvis du sætter den fælles faktor (x2+4) udenfor parentes, får du (x2+4)(x2+3) = 0
 

Venstre side kan kun bliv 0 (som højre side), hvis mindst een af parenteserne = 0
 

Men med et x2 (som altid er positivt) plus noget mere positivt er der ingen af dem, der kan blive nul
 

Altså har ligningen ingen løsninger  ;-)
 


Brugbart svar (0)

Svar #8
03. november 2012 af SuneChr

# 7

Ja, ja, ja og ja. Det ér forstået.   Det har vi jo fået at vide. Hvad nyt bibringer du?    ;-)    ?

Gamle nyheder på nye kanaler?


Brugbart svar (0)

Svar #9
03. november 2012 af Krabasken (Slettet)

Jeg tillader mig såmænd bare at forklare det på en anderledes måde - så osse Leyla forstår det

Pas på blodtrykket !  :-)


Brugbart svar (0)

Svar #10
03. november 2012 af Andersen11 (Slettet)

#8

Hvis man er vant til farve, kan sort-hvid virke fornyende.


Svar #11
06. november 2012 af LeylaDogan (Slettet)

Tak for hjælpen :)


Skriv et svar til: Nulreglen!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.