Matematik

ligning m.m

19. september 2005 af ole.hj (Slettet)
Jeg har et problem.
jeg sider med en ligning som ser sådan ud 3^2+x^2=(10-x)^2 og hvis jeg husker rigtigt

så er det noget med at
(10-x)^2=(10-x)(10-x)=20x+2x+100 men er det rigtitg og hvordan skal jeg sætte det op,

jeg vil gerne vide hvordan jeg regner opgaven, med opstilingen.

Brugbart svar (0)

Svar #1
19. september 2005 af ¤Christina¤ (Slettet)

Heysa.... Nu ved jeg jo ikke lige om dette er helt rigtigt, men jeg ville mene det bliver -20x+2x+100.. Du ganger bare ind i parentesen... Og så skal du isolere x.

Brugbart svar (0)

Svar #2
19. september 2005 af Waterhouse (Slettet)

(10-x)^2 = 100-20x+x^2

Brugbart svar (0)

Svar #3
19. september 2005 af Gitte_T (Slettet)

3^2+x^2=(10-x)^2
9+x^2=(10-x)(10-x)
9+x^2=100-10x-10x+x^2
9+x^2=x^2-20x+100 (x^2 på begge sider)
9=-20x+100 (+20x på begge sider)
9+20x=100
20x=91
x=4,55



Svar #4
19. september 2005 af ole.hj (Slettet)

ja det kan jeg godt se men hvad sker der når jeg læger talene over på den anden siden af lighedstegnet.
der kommer det store problem

Brugbart svar (0)

Svar #5
19. september 2005 af Gitte_T (Slettet)

... hvad mener du?

Svar #6
19. september 2005 af ole.hj (Slettet)

UBS Gitte T jeg havde ikke læst dit inden jeg havde skrevet.

Brugbart svar (0)

Svar #7
19. september 2005 af Gitte_T (Slettet)

oki :)

Skriv et svar til: ligning m.m

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.