Fysik

Starthastighed - stedfunktion

03. november 2012 af klovnen123 (Slettet)

Jeg har lavet et forsøg, hvor jeg skulle slippe en hoppebold, og så undersøge, hvordan den hopper.

 

Jeg har lavet en graf for højden som funktion af tiden for den første del af bevægelsen (fra den slippes til den rammer jorden)

Jeg får disse værdier:

 y = -5.3632x2 + 1.1856x + 1.2577

R² = 0.99894

Stedfunktionen er: s(t)=1/2 a* t2 +v0 * t+ s0

Hvordan kan det være, at jeg får en starthastighed, v0, som er over 0? Burde den ikke være 0, da jeg starter med at holde bolden i hånden, før jeg giver slip?


Skriv et svar til: Starthastighed - stedfunktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.