Fysik

Starthastighed - stedfunktion

03. november 2012 af klovnen123 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har lavet et forsøg, hvor jeg skulle slippe en hoppebold, og så undersøge, hvordan den hopper.

 

Jeg har lavet en graf for højden som funktion af tiden for den første del af bevægelsen (fra den slippes til den rammer jorden)

Jeg får disse værdier:

 y = -5.3632x2 + 1.1856x + 1.2577

R² = 0.99894

Stedfunktionen er: s(t)=1/2 a* t2 +v0 * t+ s0

Hvordan kan det være, at jeg får en starthastighed, v0, som er over 0? Burde den ikke være 0, da jeg starter med at holde bolden i hånden, før jeg giver slip?


Brugbart svar (1)

Svar #1
04. november 2012 af hesch (Slettet)

Ryster du på hånden ?  Du bør lave et mere "mekaniseret slip", f.eks ved at fastholde bolden mellem to linealer, der hviler på en bordplade, men rager ud over bordkanten. Drej nu linealerne hurtigt væk fra hinanden.


Svar #2
04. november 2012 af klovnen123 (Slettet)

Så er det en fejlkilde, at starthastigheden er over 0? Eller kan en starthastighed godt være over?

Tak for dit svar.


Brugbart svar (1)

Svar #3
04. november 2012 af hesch (Slettet)

Ja, og man skal forsøge at elimiminere/minimere fejlkilder. Det er ikke et formål i sig selv, "bevidst" at skabe dem, og derefter "finde" dem.

Ja, og det udnytter tennisspillere jo, når de skal serve, og slår bolden i jorden mindst 20 gange, inden de skal serve. Badmitonspillere har åbentbart lært at klare at serve uden dette.

Forsøgets formål har vel haft som formål at:   v0 ≈ 0.


Skriv et svar til: Starthastighed - stedfunktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.