Matematik

tangenter

04. november 2012 af mimok (Slettet)

Opgaven er: cirklen med centrum i (2,4) og radius 6 skærer x-aksen  og y-aksen i to punkter hver. Bestem en ligning for tangenterne i de to skæringspunkter med akserne, der har positiv x- eller y-koordinat.

Det jeg umiddelbart vil gøre, er at skrive cirklens ligning:

(x-2)^2+(y-4)^2=36

Skal jeg så løse to andengradsligninger? En hvor y=0 og x=0.

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. november 2012 af SuneChr

# 0  Ja.

Skæring med x-aksens positive halvakse:

Indsæt y = 0 i cirklens ligning

Skæring med y-aksens positive halvakse:

Indsæt x = 0 i cirklens ligning


Skriv et svar til: tangenter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.