Matematik

Kvdratrod x.?

04. november 2012 af happyslapping (Slettet) - Niveau: C-niveau

Når der f.eks. står 4√4 eller 8√2 eller bare et eller andet tal foran kvadratroden (x√x) hvad betyder det tal?


Brugbart svar (1)

Svar #1
04. november 2012 af peter lind

Som du skriver det betyder det blot at du skal finde kvadratroden af tallet og gange det med tallet foran.

Der har i går været en spørger som kom med en lignende opgave. Efter en masse råd kom det frem at der mentes a√b Hvis det er det du mener er det det samme som b1/a


Svar #2
04. november 2012 af happyslapping (Slettet)

Tak :) Men hvis jeg nu tager et eksempel:

√25*√128 ÷ 8√2

Hvordan er det så muligt at reducere det mest muligt?:)


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. november 2012 af peter lind

brug 25 = 52 og 128 = 27


Svar #4
06. november 2012 af happyslapping (Slettet)

Jeg forstår ikke hvad det har med noget at gøre:/


Brugbart svar (1)

Svar #5
06. november 2012 af Andersen11 (Slettet)

#4

Hvis man benytter vinket i #3, kan man jo så skrive

√25 · √128 / (8·√2) = (52)1/2 · (27)1/2 / (23 · 21/2)

                                   = 52·1/2 · 27·1/2 / 23+(1/2)

                                   = 51 · 27/2 / 27/2

                                   = 5

idet man benytter forskellige potensregneregler.


Svar #6
07. november 2012 af happyslapping (Slettet)

Tak, men hvorfor skriver du en halv?;)


Skriv et svar til: Kvdratrod x.?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.