Matematik

COSINUS, SINUS OG TANGENS

04. november 2012 af JensChristian123456 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hejsa
Jeg har lige et spørgsmål, jeg er nemmelig i tvivl om hvilken formel jeg skal bruges til denne udregning

Har et et rektanglet bord, diagonalen er 1 meter lang, og den ene side af bordet er dobbelt så stort som den anden side af bordet, og jeg ved at den ene vinkel er 90 grader, da det når du skære bordet over er en retvinklet trekant.

Er der nogen der kan hjælpe??
Gerne med udregninger :-)
På forhånd tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. november 2012 af mette48 (Slettet)

se

https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=1259670#1259816


Svar #2
04. november 2012 af JensChristian123456 (Slettet)

Hej Mette48
Ja jeg ved godt at  har skrevet der inde, men forstod ikke hvad i har skrevet
Kan du evt forklare det, så det er forståeligt, med udregninger og sådan? :-)

WebRep   currentVote     noRating noWeight                      

Brugbart svar (0)

Svar #3
04. november 2012 af mette48 (Slettet)

Hvad har du selv gjort for at løse opgaven?

Har du lavet tegningen


Svar #4
04. november 2012 af JensChristian123456 (Slettet)

Ja jeg har så! :-)
jeg har tegnet og det hele, men er bare i tvivl om hvilken en af Cosinus og Sinus og Tangens du kan bruge, når man kun kender den rette vinkel og diagonalen, fordi man man normalt plejer at have en ekstre vinkel man kan regne ud fra :-)


Brugbart svar (0)

Svar #5
04. november 2012 af mette48 (Slettet)

Du skal slet ikke bruge nogle af dem. Du skal bruge pythagoras.

Hvad har du kaldt sidelængderne?


Svar #6
04. november 2012 af JensChristian123456 (Slettet)

Den ene side (hypotenusen) = 1^2
Den anden (den hosliggende) = x^2
Og den tredje (den modstående) = (2*x)^2


Brugbart svar (0)

Svar #7
04. november 2012 af mette48 (Slettet)

saml det så til pythagoras sætning

a2+b2=c2


Svar #8
04. november 2012 af JensChristian123456 (Slettet)

Done!

WebRep   currentVote     noRating noWeight                      

x^2+(2*x)^2= 1^2
Hvordan regner man den så ud? :-)


Brugbart svar (0)

Svar #9
04. november 2012 af mette48 (Slettet)

løser ligningen den er da ikke så svær

 

fjern parentesen ved at kvadrere

saml x2

del med tallet foran x


Brugbart svar (0)

Svar #10
04. november 2012 af mette48 (Slettet)

Gå lige over i

https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=1260234

Synes du ikke du skylder mig en undskyldning, det var mit forsøg på at hjælpe mig du svarede ret nedladende til.

Næste gang du ikke rigtig gider lave dine opgaver selv, skal du ikke forvente min hjælp flere gange

se dit indlæg om denne opgave fra i går.

https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=1259670#1259816


Skriv et svar til: COSINUS, SINUS OG TANGENS

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.