Matematik

Andengradligninger

04. november 2012 af JensChristian123456 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hvis at ligningen x^2+kx-8x-4k+15 = 0 for enhver værdi af k har to forskellige løsninger
På forhånd tak for hjælpen, og hvis i kunne lave mellemregningen også, så er i bare søde!


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. november 2012 af Andersen11 (Slettet)

På dansk hedder det "Vis", ikke "Hvis".

Beregn ligningens diskriminant d, og vis, at d > 0 for enhver værdi af k. Ligningen er

   x2 + (k-8)x + (15-4k) = 0

ax2  +    bx    +      c     =   0


Svar #2
04. november 2012 af JensChristian123456 (Slettet)

Forstår ikke hvad du skriver??


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. november 2012 af mette48 (Slettet)

Hvis diskriminanden er positiv for alle værdier af k er der to løsninger på ligningen

x^2+kx-8x-4k+15 = 0

1x2+(k-8)x+(15-4k)=0

ax2+bx+c=0

indsæt i formelen for d


Svar #4
04. november 2012 af JensChristian123456 (Slettet)

Hvad?


Brugbart svar (0)

Svar #5
04. november 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Du skal aflæse de tre koefficienter a og c for denne ligning og indsætte disse i udtrykket for diskriminanten. Nå diskriminanten d er > 0, har ligningen to forskellige rødder (løsninger).


Brugbart svar (0)

Svar #6
04. november 2012 af Andersen11 (Slettet)

#4

Forstår du ikke dansk? Prøv at formulere, hvad du ikke forstår, i stedet for sådan et hjernelamt "hvad?".


Brugbart svar (0)

Svar #7
04. november 2012 af mathon

vejledende opfølgning:

                               x2 + kx - 8x - 4k + 15 = 0

                               x2 + (k-8)x + (15 - 4k) = 0

   a = 1
   b = (k-8)
   c =
(15 - 4k)

                                 d = (k-8)2 - 4•1•(15 - 4k) = k2 - 16k + 64 - (60 - 16k) = k2 - 16k + 64 - 60 + 16k =

                                     k+ 4 > 0


 


Svar #8
04. november 2012 af JensChristian123456 (Slettet)

Gider du ikke lade være med at svare hvis du skal opføre dig som et pattebarn?


Svar #9
04. november 2012 af JensChristian123456 (Slettet)

# 7 Tak Mathon! :-)


Brugbart svar (0)

Svar #10
04. november 2012 af mathon

Men prøv at forestille dig selv som hjælper.

Du giver et fuldgyldigt svar, som du har gjort rigtig meget sprogligt ud af
og får blot et "Hvad???" tilbage.

Hvad kan du som svarer stille op med det?

Du har ikke fået nogen oplysning om spørgerens problem
og kan kun gætte, hvad du nu skal.

Skrive det samme igen er der ikke mening i.


Svar #11
04. november 2012 af JensChristian123456 (Slettet)

Ja undskyld, men forstod det ikke helt, det var selvfølgelig ikke korrekt gjort, men synes alligevel ikke at man behøves at opføre sig som en 3 årig :-) Men tak for din hjælp!
Er løsningen så k^2+4 >0 ? :-)


Brugbart svar (0)

Svar #12
04. november 2012 af mathon

 

                    ,,,hvad ved du - løsningsmæssigt - om en andengradsligning

                                                    hvis diskriminant er positiv ?


Svar #13
04. november 2012 af JensChristian123456 (Slettet)

At der er to løsninger, som kan sætte ind i en prabel :-)

WebRep   currentVote     noRating noWeight                      

Brugbart svar (0)

Svar #14
04. november 2012 af Andersen11 (Slettet)

#11

Er det at opføre sig som en 3-årig at forsøge at få en gymnasieelev til at tænke selv?


Svar #15
04. november 2012 af JensChristian123456 (Slettet)

WebRep   currentVote     noRating noWeight                      

Nej Andersen11, men synes bare kommentaren "forstår du ikke dansk" er ret grov
Men hvis  jeg lover at give dig et ordentlig svar vil du så hjælpe mig? :-(


Brugbart svar (0)

Svar #16
04. november 2012 af mette48 (Slettet)

Næste gang du beder om hjælp, skal du ikke bede om hjælp til flere opgaver på en gang. De er jo dårligt i stand til at følge med i en enkelt opgave.

2 opgaver samtidig kan kun ende i kaos.


Svar #17
04. november 2012 af JensChristian123456 (Slettet)

Det er forstået mette48
men kunne du evt. hjælpe mig med denne?
Her står der også nærmere forklaret, hvad , hvordan og en stor undskyldning til dig!
https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=1259670


Brugbart svar (0)

Svar #18
04. november 2012 af mette48 (Slettet)

Nej jeg gider ikke mere


Skriv et svar til: Andengradligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.