Matematik

hjælp til ligninger

05. november 2012 af summer24 (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Hej derude.

Sidder og har lidt brug for hjælp til nolge ligninger

 5(3x-2)+2(5x-3)=7(4x-1)-3(5x-1)

4(2x-5)+8(3x-5)=5(4x-3)-3(2x-3)

x-2/6-2x+13/8=37/24-12+x/4

x/3+4=7

7-y/2-8

x/2+x/3=10
 


Brugbart svar (1)

Svar #1
05. november 2012 af Istaaaa (Slettet)

den første: 15x-10+10x-6=28x-7-15x+3=

                     25x-16=13x-4

                     25x-13x=-4+16

                     12x=12

                       x=1


Svar #2
05. november 2012 af summer24 (Slettet)

Tak, har du måske en metode jeg kan bruge til at regne de andre? :)


Brugbart svar (1)

Svar #3
05. november 2012 af Istaaaa (Slettet)

den anden: 8x-20+24x-40=20x-15-6x+9

                      32x-60=14x-6

                      32x-14x=-6+60

                      18x=66

                          x= 3,66


Brugbart svar (0)

Svar #4
05. november 2012 af hamza97 (Slettet)

Tusind tak, men hvordan gør man det så med brøker? :)


Brugbart svar (0)

Svar #5
05. november 2012 af mette48 (Slettet)

= betyder at værdien af det på venstre side af = har samme værdi som det på højre

lægger man lige meget til på begge sider har de to sider stadig samme værdi

man kan også trække lige meget fra på begge sider, man kan gange eller dividere med samme tal på begge sider og 0 gælder stadig

8x-20+24x-40=20x-15-6x+9                  trækker sammen

32x-60           =14x-6                              lægger 60 til på begge sider 

32x-60  +60    =14x-6+60                  trækker sammen

32x                  =14x+54                     trækker 14x fra

32x      -14x            =14x+54-14x

18x                 =    54                             deler med tallet foran x

18x  /18           =    54/18

x                     = 3


Brugbart svar (0)

Svar #6
05. november 2012 af mette48 (Slettet)

nu er det din tur

x-2/6-2x+13/8=37/24-12+x/4            gang med fællesnævneren (som her er 24) i alle led

                                                         forkort brøkerne (nu har du ingen brøker tilbage

                                                         træk sammen

hvad har du nu?


Brugbart svar (0)

Svar #7
05. november 2012 af mette48 (Slettet)

der er fejl i #3


Brugbart svar (0)

Svar #8
18. februar 2013 af maydaymatematikdk (Slettet)

Prøv og tjek min video ud omkring ligninger: :)

https://www.youtube.com/watch?v=sOF6c7_RUIE

Mvh.

Maydaymatematik.dk


Skriv et svar til: hjælp til ligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.