Matematik

omskrivning

05. november 2012 af teamwork (Slettet) - Niveau: C-niveau

jeg er stødt på følgende omskrivning:

-(sqrt(3)^(2n))/(3^n*(n^2+1))  = 3^n/(3^n*(n^2+1))

vil nogen forklare hvordan man er gået fra den ene tæller til den anden? er det fordi at  når man har -sqrt(3)^2 , så skifter man fortegn(minus *munus) OG man fjerner kvadratroden?


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. november 2012 af Andersen11 (Slettet)

Omskrivningen er ikke korrekt, som det er skrevet her. På venstre side står der

- ((√3)2n) / (3n · (n2+1)) .

Det er korrekt, at

(√3)2n = ((√3)2)n = 3n ,

men for at få fjernet fortegnet skulle fortegnet have været inde i parentesen, således:

((-√3)2n) / (3n · (n2+1))


Skriv et svar til: omskrivning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.