Matematik

Punktmængder i koordinatsystem

05. november 2012 af Ss39999 (Slettet) - Niveau: B-niveau
Hej, er der nogen der kan hjaelp mig med dette:

Tegn i koordinatsystemet hver af punktmaengderne bestemt ved



1. X^2 + y^2 -6 = -5

&

2. X^2 + y^2 > 1

Brugbart svar (0)

Svar #1
05. november 2012 af Andersen11 (Slettet)

1. Isoler leddene x2 + y2 på venstre side:

x2 + y2 < 1

Du bør kunne genkende, hvad ligningen x2 + y2 = 1 fremstiller.


Brugbart svar (1)

Svar #2
06. november 2012 af PeterValberg

x2 + y2 - 6 = -5   kan omskrives til:

x2 + y2 = 1

hvilket er ligningen for en cirkel med centrum i (0,0) og r=1

Den anden punktmængde x2 + y2 > 1  (er du sikker på, at ulighedstegnet vender den vej?)
denne punktmængde, er alle de punkter i koordinatsystemet, der ligger udenfor cirklen.

------ bemærk:

Havde ulighedstegnet vendt den anden vej x2+y2<1 havde det været den punktmængde, der
ligger indenfor cirklen

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: Punktmængder i koordinatsystem

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.