Kemi

Spørgsmål om foreskel på opløselighedsprodukt og syre/base,

06. november 2012 af christian0710 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hvis der er nogle der kan svare på dette bliver jeg meget glad! 
Jeg har vedlagt et lille billede med spørgsmålet

 

Håber i kan hjælpe 

Vedhæftet fil: Opløselighed.PNG

Brugbart svar (2)

Svar #1
06. november 2012 af mathon

    når den molære opløselighed (solubility) kaldes s og opløslighedsproduktet kaldes Ksp (solubilityconstant)
    haves

           

                                                   PbI2 (s)   <--->   Pb2+ (aq)   +   2 I- (aq)

ligevægtsmolariteter                                          s                     2s

                                                                   [Pb2+ (aq)] • [I- (aq)]  = Ksp
                                   hvoraf
                                                                       s • (2s)2 = (Ksp/4)1/3

                                                                       4s3 = Ksp

                                                                       s = (Ksp/4)1/3
                                                                       
                                                                               

                                                 


Brugbart svar (1)

Svar #2
06. november 2012 af mathon

   For en svag syre regnes der oftest for én hydron ad gangen
   dvs der regnes monovalent.
   Når α er ioniseringsgraden
   og cs er syrens formelle koncentration
   haves:

                                                    HB (aq)   +   H2O (l)   <--->   B- (aq)   +   H3O+ (aq)
ligevægtsmolariteter                   cs - αcs                                αcs             αcs

             ligevægtsbrøken
                                                             [B- (aq)] • [H3O+ (aq)] / [HB (aq)] =  Ks

                                                             [H3O+]2 / (cs - [H3O+]) = Ks

                                                             [H3O+]2 + Ks·[H3O+] - Ks·cs = 0            [H3O+] > 0

som af tastmæssige
grunde skrives
                                                             x2 + Ks·x - Ks·cs = 0            x > 0     x = [H3O+] = αcs

                                                             Define k = 10^(-pKs)
                                                             Define c = ?????

                       

                                                             solve(x^2+k*x-k*c=0,x) | x>0

 

                                                                                                      


Svar #3
06. november 2012 af christian0710 (Slettet)

Tak for hjælpen :) 


Brugbart svar (1)

Svar #4
07. november 2012 af mathon

   i praksis

                                                             Define k = 10^(-pKs)
                                                             Define c = ?????

                                                             solve(x2/(c-x)=k,x) | x>0
                             


Skriv et svar til: Spørgsmål om foreskel på opløselighedsprodukt og syre/base,

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.