Fysik

kapacitor opladning

06. november 2012 af Mathematica (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej alle, jeg har her en opgave, som jeg synes er lidt mystisk. Jeg har sådan skrevet det hele i den vedhæftede fil, og vil gerne have svar på hvorfor jeg får det forkerte udtryk og ikke min bogs simple. Desuden vil jeg også gerne vide om man kunne løse den ved at skrive firkantpulsen som en fourierserie og så regne med kirchoffs lov på kompleks form.

Vedhæftet fil: kapacitoropgave.png

Brugbart svar (1)

Svar #1
06. november 2012 af hesch (Slettet)

#0:  Jeg ved snart ikke, om man kan regne den den med fourier.

Men den er jo helt oplagt til regning med La Place Transforms.


Svar #2
06. november 2012 af Mathematica (Slettet)

okay. Men kan du se hvorfor jeg ikke får det rigtige?


Brugbart svar (1)

Svar #3
06. november 2012 af hesch (Slettet)

Nej, men nu har jeg heller ikke kigget på det, netop fordi jeg ville vælge La Place.


Svar #4
06. november 2012 af Mathematica (Slettet)

... okay. Men nu er det jo sådan set lige meget hvilken metode man løser differentialligningerne med. Jeg er mest interesseret i hvor det går galt for mig med løsningen.


Brugbart svar (1)

Svar #5
06. november 2012 af hesch (Slettet)

#4:  Nej, metoden er ikke ligegyldig, nogen metoder er mere egnede til visse formål, end andre. Det er sådan set derfor, at man har mange forskellige metoder.   :)


Brugbart svar (1)

Svar #6
07. november 2012 af peter lind

Generelt under opladning vil du få V  a+b*et/RC. Under afladning vil du få V = a*e-t/RC. a og b skal tilpasses, så de svarer til begyndelsessituationen Under opladningen vil første gang vil du få V =V0( 1-et/RC) Den vil så efter tiden T/2 nå en spændning på V1= V0(1-T/(2RC). I den næste tidsperiode vil den så aftage efter formlen V= V1*e-t/RC) ½T < t< T og slutte med spændningen  V2 = V1e-T/(2RC).  Derefter vil der ske en opladning med startspændningen V2  o.s.v.  Hvis RC >> T/2 kan man regne med at kondencatoren bliver fuldt opladet og afladet, hvilket gør det hele noget nemmere.


Brugbart svar (1)

Svar #7
07. november 2012 af peter lind

Lige en fejl i #6. Der skal altid stå -t/RC i eksponentialfunktionen. Ved opladning skal a og b vælges så startværdien bliver korrekt og den maksimale spændning er V


Skriv et svar til: kapacitor opladning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.