Matematik

substitution

07. november 2012 af simbaalex (Slettet) - Niveau: A-niveau

Håber der er nogen der kan hjælpe mig med at substituere dette:

∫x2/(x3+7)

Jeg ved at u er x3+7 og at u skal differentieres til:

u'=3x2

Men hvad skal jeg så gøre? Jeg kan ikke helt huske fremgangsmåden når man substituerer.

På forhånd tak! :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. november 2012 af nielsenHTX

med u=x3+7 er du=3x2dx

x2/(x3+7)dx =(1/3)*∫1/u du= forsæt selv.


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. november 2012 af mathon

  

         u = x3+7   og dermed    (1/3)du = x2dx


Svar #3
07. november 2012 af simbaalex (Slettet)

Giver det så 1/3ln(x3+7) ?

 


Brugbart svar (0)

Svar #4
07. november 2012 af nielsenHTX

#3 ja hvis du mener

(1/3)*ln(x3+7)


Svar #5
07. november 2012 af simbaalex (Slettet)

Det gør jeg.

Tusinde tak for hjælpen. :-)


Brugbart svar (0)

Svar #6
07. november 2012 af mathon

 

                                                        ∫x2/(x3+7) = (1/3)ln|x3+7| + k


Skriv et svar til: substitution

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.