Matematik

Graf 1 eller graf 2?

07. november 2012 af matematiklytter (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej :-)

Hvilken af disse grafer er den korrekt?

Graf 1 eller graf 2?

 

 

På forhånd tak!! :-)

Vedhæftet fil: f'(x).docx

Brugbart svar (1)

Svar #1
07. november 2012 af Andersen11 (Slettet)

Hvad har de to plots med hinanden at gøre? De to rette linier er tilsyneladende de samme rette linie, mens de to funktionsgrafer er forskellige.

Funktionen har du da vist allerede behandlet i en anden tråd? hvis man beregner f(1), ser man at kun graf 1 kan være grafen for funktionen f(x) .


Svar #2
07. november 2012 af matematiklytter (Slettet)

Jamen, det er tangentligningen, som ligger i P(2,3;0,73)


Svar #3
07. november 2012 af matematiklytter (Slettet)

 Er dette så korrekt???

Vedhæftet fil:f'(x).docx

Brugbart svar (1)

Svar #4
07. november 2012 af Andersen11 (Slettet)

#3

Jeg går ud fra, at det drejer sig om denne opgave

https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=1261286

Her har du jo ikke formuleret, hvad opgaven går ud på.

Det drejer sig om at bestemme ligningen for den tangent til grafen for funktionen

f(x) = √(-3x2 + 8x -2),

der har hældningskoefficient -4 . Du har kun bestemt en tilnærmet værdi for konstanten b i tangentens ligning.

y = -4x + 9,928016

og man skal så tegne den rette linie ind sammen med grafen for f(x).


Svar #5
07. november 2012 af matematiklytter (Slettet)

Jamen, men er det så nok, at have f(x) = √(-3x2 + 8x -2) og min tangentligning i P(2,3;0,73) y = y = -4x + 9,928016 med?


Svar #6
07. november 2012 af matematiklytter (Slettet)

Jeg kan bare ikke finde ud af om jeg skal plotte den ind som:

(-3x^2 + 8x -2)^(1/2)

eller

(-3x^2 + 8x -2)^1/2

???


Brugbart svar (1)

Svar #7
07. november 2012 af Andersen11 (Slettet)

#6

Det er i hvert fald ikke forkert med det første udtryk. Hvis dit software følger normale konventioner for regningsarters hierarki, giver det sidste udtryk ikke funktionen f(x).


Skriv et svar til: Graf 1 eller graf 2?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.