Matematik

Integral

07. november 2012 af DelFerro (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

∫ 2x2√(1-x2) dx

Kan nogen forklare mig hvordan det skal regnes ud på en nemmere måde? Når jeg bruger delvis integration, når jeg så frem til

2x2∫u dx - ∫4x ∫udx dx = 2x2∫u dx - (4x ∫∫u dxdx - ∫∫∫u dx dx dx)

hvor u = √(1-x2)


Brugbart svar (1)

Svar #1
07. november 2012 af Andersen11 (Slettet)

Benyt substitutionen

cos(u) = x , -sin(u) du = dx . Dermed er √(1-x2) = sin(u) , så

∫ 2x2·√(1-x2) dx = - ∫ 2·cos2(u)·sin2(u) du = - ∫ (1/2)·sin2(2u) du = -(1/4) ∫ sin2(2u) d(2u)

                          = -(1/4)·(2u/2 - sin(2u)·cos(2u)/2) + k

                          = -(1/4)·(u - sin(u)·cos(u)·(cos2(u) - sin2(u)) + k

Substituer tilbage, med u = cos-1(x), cos(u) = x, sin(u) = √(1-x2)


Skriv et svar til: Integral

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.