Matematik

Hvordan udregner jeg denne opgave??

07. november 2012 af nielsjulemand (Slettet)

Punktet A(9,4) ligger på linjen l: y =½x+b.
a) Find b.
b) Find ligningen for m, som er ortogonal med l, og går gennem punktet A(9,4).
c) Find afstanden fra punktet P(5,3) til linjen l.


Brugbart svar (1)

Svar #1
07. november 2012 af mathon

a)
          hvoraf
                             4 =(1/2)·9 + b


Brugbart svar (1)

Svar #2
07. november 2012 af mathon

b)
                              y = -2x + b

                              4 = -2·9 + b

                             


Svar #3
07. november 2012 af nielsjulemand (Slettet)

Tusinde tak for svarene mange tak!!

 


Brugbart svar (0)

Svar #4
07. november 2012 af mathon

c)        
           l:   y = (1/2)x - (1/2)

           dist(l,P(5,3)) = | (1/2)·5 - 3 - (1/2) | / √((1/2)2+1)


Brugbart svar (0)

Svar #5
07. november 2012 af Snick (Slettet)

#3

to linjer siges at være ortogonale, når deres hældninger multipliceret med hinanden giver -1

al•am= -1

Du har givet hældningen for linjen l

1/2 

For at beregne hældningen for m, skal du netop anvende den oplysning at m og l er ortogonale/vinkerettet i forhold til hinanden

dvs. du får

(1/2) • am = - 1

⇔ Vi får som beregnet i #2 hældningen til

am= - 2

Derefter er løsningen for at finde b, tilsvarende opgave a

Mvh Snick


Skriv et svar til: Hvordan udregner jeg denne opgave??

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.