Matematik

m(t)=-3t+58

08. november 2012 af linma (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hey alle er der nogen som hjælpe mig med denne her spørgsmål: 

Der løber vand ud af en beholder, således at vandmængden i beholderen som funktion af tiden er givet ved:

m(t)=-3t+58

hvor m(t) er vandmængden i beholderen(målt i liter) til tidspunktet t(målt i minutter)

gøre red for, hvad tallene i forskriften fortæller om vandmængden i beholderen.


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. november 2012 af mathon

     til tiden t = 0

                     er der 58 L vand i beholderen

                     m '(t) = -3 L/min

     beholderens vandvolumen mindskes med   3 L/min


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. november 2012 af T83 (Slettet)

Jo større t, jo mindre m(t).

Og m(t)=0 når t≈19,33 min.


Svar #3
08. november 2012 af linma (Slettet)

tak for hjælpen :D 


Svar #4
08. november 2012 af linma (Slettet)

jeg har endnu et spørgsmål ang. mat:

fosforkoncentrationen(målt i ug fosfor pr.liter) i Kruså Sø faldt fra 230 i 1998 til 64 i 2005. I en model går man ud fra, at fosforkoncentrationen som funktion af tiden er eksponentielt aftagende.

a. benyt modellen til at fremsætte en prognose for fosforkoncentrationen i Kruså Sø i 2010.

b. fremsæt en prognose for fosforkoncentrationen i Kruså Sø i 2010, hvis man i stedet for en eksponentiel model benytter en lineær mdoel, og kommenter resultatet.

 

tak på forhånd.


Brugbart svar (0)

Svar #5
08. november 2012 af mathon

 

                                 y = b·ax
 

                                 y2 = b·ax2
                                 y1 = b·ax1

                                 y2/y1 = aΔx

                                 64/230 = a7

                                a = (64/230)1/7 = 0,832983


                                 y = f(x) = 230·0,832983x

                              
                              

 


Skriv et svar til: m(t)=-3t+58

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.