Matematik

4x^2-x=x

08. november 2012 af ebae (Slettet) - Niveau: C-niveau

4x-x=x

nogen der kan hjælpe? har lidt problemer med det. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. november 2012 af Kulka1 (Slettet)

Hvad er det, du har brug for hjælp til? Hvad skal du med ligningen? 


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. november 2012 af mette48 (Slettet)

4x^2-x=x

trækx fra på begge sider

sæt x udenfor parentes

brug 0-regelen


Svar #3
08. november 2012 af ebae (Slettet)

^mange tak, det tænkte jeg også på men var lidt usikker på det. 

ved du desuden om x2 - x = x ??


Brugbart svar (0)

Svar #4
08. november 2012 af Andersen11 (Slettet)

#3

Den ligning løses på helt samme måde som den første ligning. Flyt alle led over på venstre side, faktoriser, og benyt nulreglen.


Svar #5
08. november 2012 af ebae (Slettet)

så hvis der f.eks. står 4x2-7x=2-10
 

giver 4x2-7x =-3x ? altså kun det første.


Brugbart svar (0)

Svar #6
08. november 2012 af Andersen11 (Slettet)

#5

Hvad er sammenhængen mellem de to ligninger?


Svar #7
08. november 2012 af ebae (Slettet)

jeg tænker bare på om f.eks. 4x2-7x = -3x ??  om de x^2-x = x

 

ligningen er 4x2-7x+10=2


Brugbart svar (0)

Svar #8
08. november 2012 af 123434 (Slettet)

Følger lige med på tråden.


Brugbart svar (0)

Svar #9
08. november 2012 af Andersen11 (Slettet)

#7

Nej, man kan ikke reducere x2 -x til x . Ejheller kan 4x2 -7x reduceres til -3x . Man samler led med x2 for sig, og led med x for sig.


Skriv et svar til: 4x^2-x=x

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.