Matematik

Bestemmelse af b og c

08. november 2012 af Cerebrum (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej

Jeg har et problem med følgende opgave:

Grafen for f(x)= -x2+bx+c har toppunkt i (2,1), bestem b og c.

Rigtig mange tak på forhånd

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. november 2012 af Singlefyren (Slettet)

benyt at i toppunkt er f ' (x) =0 ... til at finde b

benyt at den går gennem (2,1) til at finde c.

 


Svar #2
08. november 2012 af Cerebrum (Slettet)

Kan du uddybe dig lidt mere ???

Mange tak for svaret

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. november 2012 af Singlefyren (Slettet)

differentier -x2+bx+c


Brugbart svar (0)

Svar #4
08. november 2012 af dops (Slettet)

Som jeg ville løse den:

a = -1

-1*(x-2)2+1

-1*(x2 + 4 - 4x) + 1

-x2 - 4 +4x + 1

f(x) = -x2 + 4x - 3 


Svar #5
08. november 2012 af Cerebrum (Slettet)

Rigtig mange tak for svaret :)

 


Skriv et svar til: Bestemmelse af b og c

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.