Fysik

Ideale gasser

08. november 2012 af Chochang (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej, jeg har virkeligt svært ved at forstå sammenhænge mellem V,p og T som er beskrevet her: P*V/T= konstant

Håber at I kan hjælpe derude :(


Brugbart svar (3)

Svar #1
08. november 2012 af Andersen11 (Slettet)

For en ideal gas er forholdet

P·V/T

en konstant, der er proportional med antallet af molekyler i gassen. Hvis man for eksempel opvarmer gassen mens man holder rumfanget V konstant, vil gassens tryk ændre sig således, at P·V/T forbliver uændret.


Brugbart svar (2)

Svar #2
08. november 2012 af dikkelmikkel (Slettet)

Du har at   PV = nRT

hvor n er partikelkoncentrationen i mol og R er en konstant.

Så dividerer du med T , det giver:  PV/T = nR

= konstant.

Hvis altså der ikke forsvinder nogle gasmolekyler/atomer.


Brugbart svar (2)

Svar #3
08. november 2012 af mathon

              n er ikke partikelkoncentrationen i mol   ( hvilket er noget vrøvl )

men
              er stofmængden af den indespærrede gas


Brugbart svar (2)

Svar #4
09. november 2012 af mathon

 

      har man to gasbeholdere fyldt med ideale gasser med volumener
      V1 og V2, trykkekene p1 og p2 og temperaturerne T1 og T2 forbundet med et smalt rør -
      med minimalt volumen - forsynet med lukket hane

           haves
           for hver af
           beholderne
           med lukket hane
                                             p1·V1/T1 = n1·R

                                             p2·V2/T2 = n2·R                   

           med åbnet hane

                                            pbl·Vbl/Tbl = (n1+n2)·R = n1R + n2R = p1·V1/T1 + p2·V2/T2

                                            pbl·Vbl/Tbl = p1·V1/T1 + p2·V2/T2
 

hvoraf ses, at
 

          p·V/T er et additivt - omend i praksis ikke anvendt - mængdemål for ideale gasser

 


Svar #5
10. november 2012 af Chochang (Slettet)

Tak fot hjælpen :-D Nu kan jeg forstå sammenhængen. Og fortsat god weekend


Skriv et svar til: Ideale gasser

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.