Matematik

Lineær algebra

09. november 2012 af Kristian_U (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hvis jeg har en standardmatrix, og skal redegøre for at 3 vektorer tilhører matricens nulrum, hvad er så min fremgangsmåde?


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. november 2012 af peter lind

Gang de 3 vektorer på matricen. Det skal så give 0 vektoren


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. november 2012 af Andersen11 (Slettet)

Hvis vektoren x tilhører nulrummet for matricen A, gælder der, at

Ax = 0 ,

hvor 0 er nulvektoren.

Vis, at dette er tilfældet for hver af de givne vektorer.

 


Svar #3
09. november 2012 af Kristian_U (Slettet)

Perfekt. Tak for de hurtige svar

 


Svar #4
09. november 2012 af Kristian_U (Slettet)

Jeg har herefter fundet både dimension og basis for nulrummet, men skal i samme ombæring også finde dimensionen til et billedrum.

 

How do i do that?

 


Brugbart svar (0)

Svar #5
09. november 2012 af Andersen11 (Slettet)

#4

Man kan benytte dimensionssætningen for lineære afbildninger i vektorrum af endelig dimension.

dim(K) + dim(f(V)) = dim(V),

hvor K er kernen (nulrummet) for den lineære afbildning f: V --> V .


Svar #6
09. november 2012 af Kristian_U (Slettet)

Hmm. Jeg er ny til det her, så bær over med mig. Hvis jeg har fundet at kernens nulrum er 2, hvordan går jeg så videre herfra. Hvordan finder jeg dim(f(v))?

 


Brugbart svar (0)

Svar #7
09. november 2012 af Andersen11 (Slettet)

#6

Du mener vel ikke kernens nulrum, men enten dimensionen af kernen eller nulrummet.

Indsæt i ligningen i #5 og isoler dim(f(V)) .


Svar #8
09. november 2012 af Kristian_U (Slettet)

My bad. Jeg mener selvfølgelig ikke kernens nulrum. kernen er det samme som matricens nulrum, right?

 

Ja, okay, det er logisk nok, men jeg har jo heller ikke dim(V).

Det ser sådan her ud f: R4 -> R3. Jeg skal så finde dimension af billedrummet f(R4)


Brugbart svar (0)

Svar #9
09. november 2012 af Andersen11 (Slettet)

#8

Hvis f: U --> V er en lineær afbildning fra et vektorrum U ind i et vektorrum V, hvor U og V begge har endelig dimension, gælder der stadig dimensionssætningen

dim(K) + dim(f(U)) = dim(U)

Du kender dim(K) og dim(U) , så det burde være muligt at beregne dim(f(U)) .


Svar #10
09. november 2012 af Kristian_U (Slettet)

Er dim(U) bare dimensionen i den oprindelige matrice?

 


Brugbart svar (0)

Svar #11
09. november 2012 af Andersen11 (Slettet)

#10

dim(U) er dimensionen af vektorrummet U, som f afbilder fra. I dit eksempel f: R4 -> R3  er  U = R4 .

(I ental hedder det en matrix).


Svar #12
09. november 2012 af Kristian_U (Slettet)

Okay, endnu engang tak for hjælpen, beklager jeg er lidt sløv i optrækket.

 

Ja, i mit eksempel er f: R4 -> R3 den lineære afbildning, hvor til jeg har oplyst en standardmatrix A (3x4).

Er U = R4 = 4 så korrekt? eller har jeg ikke helt forstået hvad du mener med dimensionen af vektorrummet..


Brugbart svar (0)

Svar #13
09. november 2012 af Andersen11 (Slettet)

#12

Nej, ikke helt, men der gælder

dim(U) = dim(R4) = 4 .

Der forskel på vektorrummet og dets dimension.


Skriv et svar til: Lineær algebra

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.