Matematik

A og b i eksponentielfunktion

09. november 2012 af chrline (Slettet)

Hej alle :)

Jeg sidder med opgave 7 i matematik B studentereksamen fra maj i år, og sidder fast i opgave c.

Opgave 7
Tabellen nedenfor viser udviklingen i Tysklands solcellekapacitet (målt i MW) i perioden 2005-2010.

Årstal 2005 2006 2007 2008 2009 2010
Solcellekapacitet 2056 2899 4170 6120 9914 17320

I en model kan udviklingen i solcellekapaciteten i Tyskland beskrives ved en funktion af typen S(t)=b*a^t

hvor S(t) betegner solcellekapaciteten (målt i MW) til tiden t (målt i år efter 2005).

a) Benyt tabellens data til at bestemme en forskrift for S.
b) Benyt modellen til at give et skøn over Tysklands solcellekapacitet i 2015.
c) Gør rede for, hvad a og b fortæller om udviklingen i Tysklands solcellekapacitet i
perioden 2005-2010. (det er denne opgave jeg ikke kan finde ud af)

På forhånd mange tak :))


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. november 2012 af CuoOOoooO (Slettet)

     ... eksponentiel regression på lommeregner / CAS-værktøj


Svar #2
09. november 2012 af chrline (Slettet)

Jeg har brugt regreression i TI-Nspire til opgave a og b, men det er opgave c jeg har svært ved :)


Brugbart svar (5)

Svar #3
09. november 2012 af Andersen11 (Slettet)

#1

Hvis modellen beskrives ved en eksponentialfunktion

S(t) = b · at

skal man lave regression med en eksponentialfunktion, ikke en lineær regression.

#2

Når a og b er bestemt, kan man så benytte modelllen til at beregne S(t) for den værdi af t, der svarer til år 2015.

c) I modellen

S(t) = b · at

angiver konstanten b kapaciteten til tiden t = 0 , mens konstanten a er fremskrivningsfaktoren. På 1 år ændres kapaciteten med faktoren a .


Svar #4
09. november 2012 af chrline (Slettet)

Tak for hjælpen!


Brugbart svar (3)

Svar #5
09. november 2012 af CuoOOoooO (Slettet)


Svar #6
09. november 2012 af chrline (Slettet)

Når jeg bruger eksponentiel regression i TI nspire giver den mig forskriften S(t)=1900 · (1,52)^t


Svar #7
09. november 2012 af chrline (Slettet)

Tusind tak


Brugbart svar (0)

Svar #8
09. november 2012 af CuoOOoooO (Slettet)

        #6                                S (t) =  1902.3 • 1.5232t


Skriv et svar til: A og b i eksponentielfunktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.