Matematik

HJÆLP! HASTER!

10. november 2012 af Zgonic (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hey derude..

Jeg er igang med en matematik opgave.

jeg er gået lidt i stå, hvor i opgaven oplyses

 

" En ret linje har hældningskoefficienten -2 og skærer koordinatsystemets førsteakse i punktet P(3,0)"

a) Bestem en forskrift for den funktion f, der har denne rette linje som graf.

 

Hm, det JEG ved er jeg kender hældningen og ET punkt.. Men jeg ved dog ikke hvilken ligning eller regningsform jeg skal bruge for at kunne bestemme forskriften for f

Håber i vil være til nytte.

Tak på forhånd

Ole :) 


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. november 2012 af chpe04 (Slettet)

dette er formlen for en ret linje y=a(x-x1)+y1


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. november 2012 af chpe04 (Slettet)


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. november 2012 af Andersen11 (Slettet)

#0

Man finder de to konstanter i den lineære forskrift

y = ax + b

af oplysningerne i opgaven. Konstanten a er hældningskoefficienten, og konstanten b findes ud fra oplysningen, at

y = 0 for x = 3, dvs. man skal løse ligningen

0 = a·3 + b


Svar #4
11. november 2012 af Zgonic (Slettet)

Okay!

tak for hjælpen! 


Skriv et svar til: HJÆLP! HASTER!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.