Kemi

PH hjælp :)

11. november 2012 af AFG-Z (Slettet)

Hej kan du hjælp mig med en kiemi opgave :)?

opgaven lyder følgende:

0.97 g magnesium reagerer med 80 mL af en vandig HCl-opløsning med pH=0 efter følgende reaktionsskema:

Mg (s) + 2 HCl (aq) -> MgCl2 (aq) + H2 (g)

Hvad er pH af opløsningen efter reaktionen er forløbet fuldstændigt? Det kan antages at der ikke sker nogen ændring af volumenet.

Jeg ved nemlig ikke, hvor jeg skal begynde fra :/

På forhånd tak :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
12. november 2012 af mathon

før tilførsel af Mg

                                [H3O+ (aq)]før = 10-pH M = 10-0 = 1 M

                                n(H3O+ (aq)) = V·c = (0,080 L)·(1 mol/L) = 0,080 mol


                                M(Mg) = 24,305 g/mol

                                n(Mg) = m / M = (0,97 g) / (24,305 g/mol) = 0,040 mol

efter opløsning af Mg
                                n(H3O+ (aq))rest = (0,080 mol) - 2·(0,040 mol) = 0 mol syre-H3O+

        tilbageværende H3O+stammer fra vandets egendissociation
        hvorfor
                                pH = 7

      
         

                                 


Skriv et svar til: PH hjælp :)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.