Matematik

implicit differentiation og tangent.

11. november 2012 af raskmat (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Jeg har udtrykket

x^2+2y^2+y=2                                                       (1)

Jeg har fra denne, med implicit diff, fundet

 

y'=(-2x)/(4y+1)

 

jeg skal finde hvor tangenten til kurven er vandret. 

 

Jeg sætter y'=0

 

0=(-2x)/(4y+1) => x=0

 

Så sætter jeg x=0 ind i (1).

0^2+2y^2+y=0 

 

Hvis jeg løser denne andengradsligning, finder jeg de to y-værdier for punkterne hvor tangenten er lig 0. 

 

Er det rigtigt? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. november 2012 af peter lind

ja


Skriv et svar til: implicit differentiation og tangent.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.