Matematik

Løs ligningssystem

11. november 2012 af anne881m (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg har en opgave uden hjælpemidler hvor jeg skal løse ligningssystemet:

(1) x-2y = -2

og

(2) 3x-y = 9

 

I (1) kan jeg godt isolere x: x = -2 + 2y

Men i (2) kan jeg ikke gøre det uden hjælpemidler, da y/3 ikke er noget jeg kan "regne" videre på: 3x = 9+y <=> x = (9+y)/3. 

Jeg ved ikke lige hvad jeg skal gøre for at finde x i (2).

 


Brugbart svar (2)

Svar #1
11. november 2012 af peter lind

Det skal du heller ikke du erstatter x i den anden ligning med det udtryk for x du har fundet ved isoleringen.. Du får så en ligning i y, som du kan løse. Værdien af det fundne y sætter du så ind i resultatet af isoleringen af x.


Skriv et svar til: Løs ligningssystem

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.