Matematik

Ligning

20. september 2005 af Madridista (Slettet)
Jeg skal tegne en linje i kordinatsystemet. Nogen der forklare mig hvordan jeg laver det:

Tegn linjen med liningen:
y=-300*x+3300

y= point
x= tid *=Gange

Brugbart svar (0)

Svar #1
20. september 2005 af fixer (Slettet)

De sidste to liniers betydning må stå hen i det uvisse. Men det er heldigvis også ligegyldigt for hvorledes sådan en linie tegnes.

Det forholder sig nemlig således, at en linie med ligningen

y = k*x + b

går igennem punktet (0,b) (hvorfor?) og har hældningen k.

Så tegn et koordinatsystem. Find punktet (0,b). Tegn en linie igennem dette punkt med hældningen k.



Svar #2
20. september 2005 af Madridista (Slettet)

kan du ik forklare i et sprog der er lettere at forstå? Da jeg kun går i 8. klasse.

Brugbart svar (0)

Svar #3
20. september 2005 af sontas (Slettet)

Hvis du ikke forstod det, så lav en tabel (sildeben), hvor du indsætter forskellige x-værdier og får spyttet en y-værdi ud.
eks

x 2 4 6... 8...
y -300*2+3300 -300*4+3300

og så smider du bare punkterne ind i et koordinatsystem og tegner en retlinje igennem dem.

Brugbart svar (0)

Svar #4
20. september 2005 af Epsilon (Slettet)

Eftersom der går præcis én linje gennem to givne punkter, er det nok at udvælge to punkter, som ligger på omtalte linje.

Ved optegning af en linje på grundlag af sådanne støttepunkter er det hensigtsmæssigt at vælge to punkter, som ikke er i umiddelbar nærhed af hinanden. Eksempelvis

x = 1 hhv. x = 11

Beregn selv de tilhørende y-værdier og tegn linjen gennem de to punkter.

//Epsilon

Brugbart svar (0)

Svar #5
20. september 2005 af sontas (Slettet)

#3 okay den tabel ser ikke helvedes godt ud.

Svar #6
20. september 2005 af Madridista (Slettet)

Nej, den gav heller ik så god menning for mig ;)

Svar #7
20. september 2005 af Madridista (Slettet)

kan du ik lave den ordentligt... please

Skriv et svar til: Ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.