Matematik

matematik a integraler

11. november 2012 af shoegirl (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej 

Jeg har en matematik aflevering for, og jeg er nået til et punkt hvor jeg slet ikke aner hvad jeg skal gøre. 

Så jeg håber at der er nogle kloge hoveder derude som kan fortælle mig hvad jeg skal gøre. 

På forhånd tak for hjælpen:) 

 

Bestem uden hjælpemidler følgende integraler: 

b) integralet(x^3+6x)^9(x^2+2)dk 

c)integralet fra o til pi/2((cos(x))^3*sin(x)dk 

 

Der er også et billede vedhæftet, hvis tegnene er lidt forvirende. Det er b og c jeg ikke kan finde ud af. 

Vedhæftet fil: Billede 11.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
11. november 2012 af Andersen11 (Slettet)

b) Integralet

∫ (x3+6x)9 · (x2+2) dx

beregnes ved at benytte substitutionen t = x3+6x , dt = (3x2+6) dx = 3·(x2+2) dx

c) Integralet

0 cos3(x) · sin(x) dx

beregnes ved at benytte substitutionen t = cos(x) , dt = -sin(x) dx


Svar #2
11. november 2012 af shoegirl (Slettet)

Hvad skal jeg så efter at jeg har fundet 3*(x^2+2)dx hvordan finder jeg frem til svaret ?

Brugbart svar (0)

Svar #3
11. november 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Foretag substitutionen, der muliggør bestemmelsen af en stamfunktion, hvorefter man substituerer tilbage:

b) ∫ (x3+6x)9 · (x2+2) dx = ∫ t9 ·(1/3) dt = (1/3) · ∫ t9 dt = (1/3)·t10/10 + k = (1/30)·t10 + k = (1/30)·(x3+6x)10 + k


Svar #4
11. november 2012 af shoegirl (Slettet)

Tak for hjælpen, nu forstår jeg det

Skriv et svar til: matematik a integraler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.