Matematik

Annnuitetslån

12. november 2012 af louiseenggaard (Slettet) - Niveau: C-niveau

Sidder med to opgaver som jeg ikke helt forstår.. Er der nogle som kan vejlede mig igennem dem??

 

opgave 1:

En bank tilbyder et lån med en løbetid på 6år og med en halvårlig ydelse på 15.000 kr til en rentefod på 4,5 % p.a

1) Beregn den tilsvarende halvårlige rentefod

2) Beregn lånests hovdstol

 

Opgave 2:

Renten på et 10-årige annuitetslåm med en hovedstol på 150.000 kr er 4,6 % p.a

Beregn den årlige ydelse.

 

Håber nogle kan hjælpe har nemlig ikke helt fået styr på hvordan man præcis gør

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. november 2012 af Euroman28

- - -

Der er Matematik i alt.


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. november 2012 af mathon

opgave 1

    1)

                   (1 + r½år)2 = 1 + rår                 

 

    2)

                   G = (y/r)•(1 - (1+r)-n)               

 


Brugbart svar (1)

Svar #3
12. november 2012 af mathon

opgave 2

                   G = (y/r)•(1 - (1+r)-n)     

                                G·r
                   y =   -------------
                           1 - (1+r)-n
 

 

 


Svar #4
12. november 2012 af louiseenggaard (Slettet)

Mathon du kan ikke give mig et bedre svar til opgave 1 forstår den ikke helt??

 

opgave 2 har jeg forstået og lavet og tak for hjælpen


Brugbart svar (0)

Svar #5
12. november 2012 af mathon

 

                 (1 + r½år)2 = 1 + rår    

                 (1 + r½år)2 = 1,045   

                 1 + r½år = √(1,045 ) = 1,1,02225

                  r½år  = 0,02225 = 2,225%

                 

 

                


Skriv et svar til: Annnuitetslån

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.