Matematik

Ligning med en ubekendt

12. november 2012 af kjqv (Slettet)

0,0988 = x - 0,19 * 0,08 *0,034 * (1+x)/(1+,008) 

Meget gerne med nogle mellem regninger, mange tak på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. november 2012 af mette48 (Slettet)

Gang tallene ud og læg sammen inde i den højre parentes så det hele bliver mere overskueligt

Gang med (1,008) på begge sider (du har vist tabt lidt i parentesen)

gang ind i den tilbageværende parentes

læg tallet til på begge sider, så der kun er x-er tilbage på højre side

del med tallet foran x


Svar #2
12. november 2012 af kjqv (Slettet)

Tak mette, det virker bare ikke for mig kunne du evt. visse det med udregning 

 

mange tak 


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. november 2012 af mette48 (Slettet)

Lad mig se hvor langt du selv er kommet


Svar #4
12. november 2012 af kjqv (Slettet)

oka

0,0988 = x - 0,0005168 * (1+x)/(1+0,08)

=> 0,0988 * (1+0,08) + 0,0005168 = x * (1+x) 

 


Brugbart svar (0)

Svar #5
12. november 2012 af mette48 (Slettet)

0,0988 = x - 0,0005168 * (1+x)/(1+0,08)  det får jeg også

=> 0,0988 * (1+0,08) + 0,0005168* (1+x) = x *(1+0,08)

Fortsæt eller spørg hvis der er noget du er usikker på.

Jeg tror det er bedst hvis vi "følges ad", så opdager vi det nemmest, hvis en af os laver fejl.


Svar #6
12. november 2012 af kjqv (Slettet)

Jo self men det nemmlig lige her jeg sidder fast :)


Brugbart svar (0)

Svar #7
12. november 2012 af mette48 (Slettet)

læg sammen i 1. og 3. parentes, gang ind i 2. parentes og gang tallne ud


Brugbart svar (0)

Svar #8
12. november 2012 af mette48 (Slettet)

0,0988 * 1,08 + 0,0005168+0,0005168x = 1,08x


Svar #9
12. november 2012 af kjqv (Slettet)

super jeg har den nu ;) 


Brugbart svar (0)

Svar #10
12. november 2012 af mette48 (Slettet)

Fint!

Har du brug for lidt hjælp en anden gang stør jeg gerne til rådighed


Skriv et svar til: Ligning med en ubekendt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.