Matematik

Polynomier?

12. november 2012 af LeylaDogan (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej allesammen

Jeg sidder og er igang med denne opgave. jeg er helt lost, håber i kan hjælpe mig.

OPG: Find forskriften for et tredjegradspolynomium med rødderne 7, 9 og 13


Brugbart svar (1)

Svar #1
12. november 2012 af Andersen11 (Slettet)

Benyt faktoriseringen: polynomiet a·(x - r1)(x - r2)(x - r3) har rødderne r1 , r2 og r3 .


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. november 2012 af mette48 (Slettet)

n-grads polynomium med rødder r1, r2 ..... rn

(x-r1)(x-r2)(x-r3).......(x-rn)


Svar #3
12. november 2012 af LeylaDogan (Slettet)

#2 Jeg kender jo ikke a

#3 Er det dette I mener (x-7)(x-9)(x-13) ???


Brugbart svar (0)

Svar #4
12. november 2012 af Andersen11 (Slettet)

#3

Du kan jo selv vælge en værdi for a, for eksempel a = 1. Man skal blot angive et enkelt ud af de uendeligt mange polynomier af grad 3, der har de tre nævnte rødder.

Ja, dette polynomium har de tre nævnte rødder.


Svar #5
12. november 2012 af LeylaDogan (Slettet)

#1 Hvis a=1 så vil det se således 

1·(x - 7)(x - 9)(x -13)

skal man så isolere x?


Brugbart svar (0)

Svar #6
12. november 2012 af Andersen11 (Slettet)

#5

Der er ikke noget at isolere, men man kan gange polynomiet ud og skrive det på formen

      f(x) = ax3 + bx2 + cx + d


Svar #7
12. november 2012 af LeylaDogan (Slettet)

hvordan gør man det?


Brugbart svar (0)

Svar #8
12. november 2012 af Andersen11 (Slettet)

#7

Ved først at udregne (x - 7)(x - 9) og så gange resultatet med (x-13) .


Brugbart svar (0)

Svar #9
13. november 2012 af Andersen11 (Slettet)

Man har så

f(x) = (x - 7)(x - 9)(x -13)

      = (x2 -16x +63)·(x -13)

      = x3 -(13+16)x2 +(16·13+63)x -13·63

      = ...


Svar #10
13. november 2012 af LeylaDogan (Slettet)

x^2-7x*x^2-13x-91-9x*13x-91*13-117
Skal det se sådan ud?

Brugbart svar (0)

Svar #11
13. november 2012 af Andersen11 (Slettet)

#10

Nej, det ser ikke rigtigt ud. Læs #9 igennem.


Svar #12
13. november 2012 af LeylaDogan (Slettet)

Er det sådan du får det til
f(x) = x^3-29x^2+271*x-13*63

Svar #13
13. november 2012 af LeylaDogan (Slettet)

???


Brugbart svar (0)

Svar #14
13. november 2012 af Andersen11 (Slettet)

#12

Ja, og hvis man regner det helt ud, får man jo så

f(x) = x3 -29x2 + 271x -819


Skriv et svar til: Polynomier?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.