Matematik

Monotoni

12. november 2012 af dejlige (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej. Jeg sidder med en matematik opgave, som jeg håber i kan hjælpe mig med:

En funktion er givet ved f(x)=x^4-3x^2


1. Bestem dens monotoniintervaller ved hjælp af f’(x).
2. Bestem maksimum- og minimumsteder samt maksimum- og minimum værdier.

 

Håber I kan hjælpe !


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. november 2012 af lfdahl (Slettet)

Har du differentieret f? Hvis ja, hvad får du så


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. november 2012 af peter lind

Find f'(x) og løs ligningen f'(x) = 0  Bemærk at x kan sættes uden for en parentes. Brug dernæst at f'(x) > 0 for x voksende og f'(x)<0 for f(x) aftagende.


Svar #3
12. november 2012 af dejlige (Slettet)

ja, f'(x)=4x^3-6x


Brugbart svar (0)

Svar #4
12. november 2012 af lfdahl (Slettet)

f´(x) = 4x3 - 6x = 4 x(x2 - 1,5).

Den afledte funktion har altså ekstremumpunkter, når f´= 0 d.v.s. for x=0, x = ±√1,5


Svar #5
12. november 2012 af dejlige (Slettet)

Okay, tusinde tak for hjælpen :-)


Skriv et svar til: Monotoni

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.