Matematik

Sinusrelation - find vinkel A??? Det haster!!

13. november 2012 af ConfusedOfMath (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg kender oplysningerne. 
a= 47     c= 150      vinkel C= 111o

Jeg skal finde vinkel A.

Jeg ved ikke hvilken formel og hvordan de skal sættes ind.

Jeg ved også at vinkel A er spids.

 

- Jeg kan se omme i facitlisten at svaret skal give 17,01o, men uanset hvad jeg prøver kan jeg ikke få svaret til det.

 

Håber der er en der kan hjælpe mig :)

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. november 2012 af Andersen11 (Slettet)

Du har selv nævnt sinusrelationen i overskriften, så brug den.

sin(A) / a = sin(C) / c

Indsæt de kendte størrelser for a, c og C, og find vinkel A. Da vinkel C er stump, er der ingen mulighed for en sinusfælde ved vinkel A, da vinkel A er spids.


Svar #2
13. november 2012 af ConfusedOfMath (Slettet)

hvordan skal jeg skrive den ind på lommeregneren.
Jeg kan ikke skrive den ind sådan der. så bliver det en masse 0,00???? taller...


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. november 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Beregn først sin(A) ved

sin(A) = a·sin(C)/c = 47·sin(111º)/150 = 0,292522 ,

og beregn så vinkel A af

A = sin-1(sin(A))


Svar #4
13. november 2012 af ConfusedOfMath (Slettet)

tusind tak. :)


Brugbart svar (0)

Svar #5
13. november 2012 af mathon

tast

                 sin-1(47*sin(111)/150)


Skriv et svar til: Sinusrelation - find vinkel A??? Det haster!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.